Podijeli članak

Ne vjerujem da na drugim svjetovima nema života. Život je, i na Zemlji, masovna pojava. Nakotilo se skoro osam milijardi ljudi, sve stoje jedni drugima na glavama. U glavi im je najčešće siva kaša čiju prazninu nadoknađuju tabletima i pametnim telefonima. Telefoni su, naime, sve pametniji a oni su sve gluplji.

Teško je pronaći ljude za kvizove pa mislim da su svi, uglavnom, namješteni. Ali, postoje i oni koji sjajno, iako praznoglavi, plivaju među ostalim svijetom. A izvanzemaljci bi birali istaknutije primjerke. Predsjednike, lidere, ljude koji zarađuju više od ostalih. Recimo, kakav bi bio zaključak kada bi uzeli kao uzorak jednog loptaša plaćenog 100 milijuna godišnje? Hm... Mozak Zemljanina je zakržljao. Zemljanin zarađuje za život nogama. Nesposoban za osnovne matematičke funkcije. Karakter nema. Eto, to bi bio vjerojatan zaključak.

Ili, da zarobe i ispituju visokog predstavnika, Valentina Inzka. Izvjestili bi ovako... Zemljanin je matematički nepismen, uvjerava sve oko sebe da je pet trećina od sedamnaest. Na sebi postavljene teze odgovara s „da“ i „ne“. Godinama ponavlja iste rečenice. Neke od stotinu riječi koje ponavlja su najčešće „Milorad Dodik“, „Ustavni sud“, „opstrukcije“, „Europska unija“, „suživot“ i „da“ i „ne“.

Ili da zarobe Jeana Claudea Junckera, meštra od EU integracija. Zemljani su prožeti alkoholom. Teško hodaju uslijed pijanstva. Nemaju pojma o čemu govore i stalno ih se mora pridržavati da ne bi pali.

Ili Theresu May. Ženke ljudi su izrazito neprivlačne, imaju užasnu dikciju i govore engleski jezik. Hodaju kao raštelovane a plesni pokreti su im takvi da je dobro ne biti blizu.

Ili da uhvate Kima Yonga Una? Kuku... Zemljanin jede sir i nosi štikle. Voli nuklearno oružje. One koji mu se ne sviđaju daje izgladnjelim malim psima da ih pojedu polako.

Ili Donalda Trumpa? Zemljanin svaki dan provede određeno vrijeme pod kvarc-lampom.Ima štitnike za oči za to vrijeme pa nalikuje lovačkom psu. Zemljani imaju lijepe i pametne žene ali su sami glupi i uzgajaju lasice na glavi. Bijeli su i nemaju pojma kako zaustaviti ratove koje su započeli dva bijelca i nevjerojatno ih ojačao jedan crnac.

Ili da uhvate Emanuela Macrona? Zemljani predsjednici ne znaju zaustaviti građanski rat koji se započinje svake subote u glavnome gradu njihove zemlje. Obožavaju stare žene i bogate ljude, pa ne misle na mlade ni na siromašne. Uzimaju novac siromašnih iz ruku bogatih da bi rekonstruirali hram prepun sotonskih kipova i simbolike pakla. 

Ne smijem ni u snu pomisliti kakve bi zaključke donijeli izvanzemaljci da uhvate i analiziraju ministra unutarnjih poslova BiH. To što bi zaključili o nama, Zemljanima, bilo bi pre, pre, prestrašno...