Podijeli članak

Dvije su osobe poginule u Velikoj Britaniji u oluji Dennis. Otkazano je više od stotinu letova. Upozorenja na opasnost na snazi su za gotovo cijeli Wales, a u zapadnom Yorkshireu vojska pomaže u gradnji nasipa. 

Oluja Dennis nosi jaku kišu i vjetrove od 100 kilometara na sat. Došla je tjedan dana nakon oluje Ciare koja je izazvala kaos. Prema nekim prognozama očekuje se da će u dva dana pasti kiše koliko obično padne u mjesec dana. Rizik od poplava je velik jer tlo je već zasićeno vodom od prethodne oluje.

Oluja bi mogla trajati do ponedjeljka. Kontinentalnu Europu neće zahvatiti punom snagom. 

Snažna oluja u petak je pogodila Island stigavši iz smjera Nove Škotske kod Kanade. Pogodila je zemlju snažnim vjetrovima, visokim valovima, jakom kišom i mećavama. Vjetrovi u Reykjaviku puhali su brzinom većom od 100, a u zračnoj luci u Keflaviku većom od 140 kilometara na sat.

Satelitske snimke pokazale su da su valovi zapadno od Irske dosezali čak 40 metara. Washington Post piše da bi se ta oluja mogla spojiti s olujom Dennis i prerasti u treću najsnažniju oluju na sjevernom Atlantiku u povijesti.