Podijeli članak

I dalje traje potraga za vozačem misterioznog Golfa 4 koji je jučer izbjegao sve patrole i umakao policiji iz dvije županije.

Nakon velike policijske potjere na području Lepenice kod Kiseljaka, tijekom koje je blokirano nekoliko naselja, vozač Golfa 4 za kojim su tragali uspio je pobjeći, a i nakon opsežne potrage i dalje nema ni traga ni glasa od vozača.

U trenucima je potraga sličila na neke filmske scene. Golf je uspješno izmicao policajcima, iako su bili relativno blizu uhićenju osumnjičenoga. No, vozač im je ipak uspio pobjeći u obje županije.

- Radi se na pronalasku vozila. Sve patrole su na terenu. Moralo bi negdje da se pojavi, ili u SBŽ ili u Sarajevskoj županiji - rekli su nam iz policije.

Uz vozača je, kako neslužbeno saznajemo, bila još najmanje jedna osoba. On je zaobišao sve patrole i zasjede policija u Srednjobosanskoj i Sarajevskoj županiji te se za njim još traga.

Špekuliralo se da se radi o pijanom vozaču, ali iz MUP-a SBŽ imaju jake indicije da se radi o ukradenom vozilu koje se povezuje s pljačkom bankomata u Kreševu, "Konzumove" prodavnice u Konjicu i još nekim krivičnim djelima.

Sumnja se da se radi o počiniteljima koji su odgovorni za više krađa počinjenih diljem Federacije BiH.