Podijeli članak

Osuđeni diler Petrit Lekaj ubio je 20-godišnju kćer Sabrinu zbog toga što je konzumirala narkotike.

Ubojstvo se dogodilo u srpnju prošle godine u trenutku kada je Sabrina namjeravala krenuti ka Adelaidu. Lekaj ju je osam puta izbo.

Njeno tijelo je pronađeno u automobilu Mercedes koji je pronađen 250 metara od obiteljske kuće u Kidman Parku, piše britanski dnevni list The Daily Mail.

Na današnjem ročištu, odvjetnik Lekaja Ben Sale je rekao da njegov štićenik ne može objasniti svoj postupak.

Lekaj, koji je poznat u albanskoj zajednici u Adelaidu, je sa sobom imao 15 centimetara dug nož u trenutku kada se vozio s kćeri.

Dok je sjedio u atuomobilu, koji mu je bio rođendanski poklon, Sabrina mu je pričala o njenom načinu života. Poručio joj je da je upropastila svoj život, na što mu je ona odgovorila da je "nije briga". 

Nakon toga je uzeo nož da bi je "uplašio". Nož joj je zabio u stomak dok je gledala kroz prozor automobila, navodi The Daily Mail. Dok je vrištala tražeći pomoć, on je sjeo na stražnje sjedište i izbo je još sedam puta.

Lekaj je pronađen dok je sjedio pored ubijene kćeri. Teško ozlijeđena, transportirana je u bolnicu u Adelaidu.

Advokat smatra da sud treba uzeti u obzir da je Lekaj priznao ubistvo kćeri.

Tužiteljstvo je podsjetilo na njegovu kriminalnu prošlost koja seže još u kolovoz 1996. kada je pritvoren zbog umiješanosti u trgovinu narkoticima. Prošle godine je osuđen za trgovinu heroinom. Prije 13 godina je osuđen i novčano kažnjen zbog posjedovanja kanabisa. Novčano je kažnjen i zbog skladištenja municije u skladištu. Osuđen je i zbog toga što je uzgajao kanabis u količini većoj od zakonom propisane.

Sljedećeg tjedna će 49-godišnjem Lekaju biti izrečena presuda za ubojstvo kćeri.

Sabrina je bila jedna od najboljih učenica. Srednju školu je završila s prosjekom 99,35. Pohađala je katoličku školu Nazareth u Adelaideu. Posebno je bila uspješna u biologiji i relgijskim predmetima.

Primljena je na Sveučilište Južne Asutralije gdje je pohađala studij klavira, piše The Daily Mail.