Podijeli članak

Koledž ujedinjenog svijeta (UWC) u Mostaru organizira "Dan otvorenih vrata" u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru, s ciljem informiranja javnosti o stipendijama, programu Koledža i procesu apliciranja za školsku 2020./2021. godinu.

Cilj je događaja učenicima zainteresiranim za UWC stipendije pružiti sve potrebne informacije na jednom mjestu, a sam događaj je dio promotivnih aktivnosti u sklopu raspisanog natječaja za dodjelu UWC stipendija za učenike u BiH koji je otvoren do 12. veljače 2020. godine, priopćili su iz UWC-a Mostar.

Dan otvorenih vrata u Sarajevu održat će se u Američkom kutku u petak, 31. siječnja, od 15 do 17 sati, u Mostaru u prostorijama UWC-a u subotu, 1. veljače, od 12 do 14 sati, dok će u Banja Luci događaj biti upriličen u Američkom kutku 3. veljače od 16 do 18 sati.

Posjetitelji će se moći pobliže upoznati sa svim dijelovima života na Koledžu, uključujući akademski program, volontiranje u lokalnoj zajednici, te život u internatskom smještaju. Svim kandidatima bit će dostupni aplikacijski formulari i promotivni materijal, a u Mostaru će imati priliku posjetiti i prostorije i učionice UWC-a Mostar u kojima se izvodi nastava.

Za školsku godinu 2020./2021. UWC dodjeljuje ukupno 30 stipendija od kojih su 22 namijenjene za pohađanje UWC-a Mostar, po jedna stipendija za UWC Robert Bosch (Njemačka), UWC Adriatic (Italija), UWC USA (Sjedinjene Američke Države), UWC Mahindra College (Indija), te po jedna parcijalna stipendija za UWC Li Po Chun (Hong Kong), UWC Atlantic (Velika Britanija), UWC Mastricht (Holandija) i UWC Changshu (Kina).

Dodijeljena puna stipendija pokriva troškove dvogodišnjeg školovanja prema programu međunarodne mature na engleskom jeziku (IBDP) uključujući internatski smještaj, prehranu, te udžbenike i školski pribor.