Podijeli članak

Utrka na kojoj će svaki sudionik proći cilj: Wings for Life World Run 5. svibnja 2019. godine u 13 sati održat će se u Mostaru na prostoru kampusa Sveučilišta u Mostaru. 

Ovaj globalni dobrotvorni događaj organizira Sveučilište u Mostaru i Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru u suradnji s Red Bullom. Događaj će svečano otvoriti Ivona Ćavar karatašica SKK “ Neretva“ osvajačica brončane medalje na Europskom prvenstvu 2018. godine,  Jasmina Kavazović jedna od najperspektivnijih ultra trail trkačica u BiH, dobitnica posebnog priznanja za postignute sportske rezultate u 2018. godini od Sportskog saveza Grada Mostara, Ivan Klepić karatist SKK „Neretva“, osvajač zlatne medalje na Europskom prvenstvu 2018. godine te Nermin Palić, bosanskohercegovački triatlonac i trenutni Ironman rekorder BiH.

Preko 100 prijavljenih iz cijele Hercegovine po drugi put u Mostaru sudjelovat će na utrci koja ima humanitarni karakter gdje stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je zakladi Wings for Life, pa je glavni cilj utrke skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka. Svi prijavljeni natjecatelji moći će preuzeti svoje startne brojeve na dan utrke od 11:30 do 12:30 ispred Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. U slučaju vremenskih neprilika utrka se NE odgađa.

Događaj organizira Sveučilište u Mostaru i Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru u suradnji s Red Bullom. Zainteresirani sve dodatne informacije mogu dobiti u Ureda za odnose s javnošću Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru ili  na telefonski broj 063/150-090.