Podijeli članak

Amir Hadžiavdić (61), porijeklom iz Tuzle, a nastanjen u Sanskom Mostu, utopio se najvjerojatnije nesretnim slučajem u rijeci Sani, u neposrednoj blizini Mašinskog mosta, na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa. Sve se odigralo u petak u kasnim popodnevnim satima, kada su beživotno tijelo muškarca u vodi primijetili prolaznici te o tome obavijestili policiju.

– Policijskoj postaji je u petak u 16.35 sati javljeno da se u rijeci Sani, ispod Mašinskog mosta u Sanskom Mostu, nalazi tijelo muškarca. Na mjesto događaja je upućena patrola, pripadnici civilne zaštite i ronioci koji su izvukli tijelo na obalu. Istražitelji su obavili očevid, a dežurni mrtvozornik je konstatirao kako na tijelu nema vidljivih ozljeda i da je smrt nastupila utapanjem. Utvrđen je identitet osobe i radi se o A. H. , koji je rodom iz Tuzle, a nastanjen je u Sanskom Mostu, kazala je glasnogovornica MUP-a, Snežana Galić.

Očevici ovog događaja, dječak i djevojčica koji su se nalazili na suprotnoj obali, kažu kako je Hadžiavdić sjedio na klupi u neposrednoj blizini mosta. Prema tim informacijama on je u jednom trenutku ustao i spotaknuo se, izgubio ravnotežu i skotrljao se u rijeku, te se poslije kratkotrajne borbe s riječnom strujom utopio.