Podijeli članak

Vlada FBiH čekat će do sredine siječnja da Parlament FBiH eventualno usvoji proračun ovog bh. entiteta za ovu godinu prije nego što donese odluku o privremenom financiranju, potvrđeno je iz Vlade, piše Dnevni avaz.  

''Ima još malo vremena, s obzirom na to da u siječnju idu prosinačke isplate'', dodaju. Istovremeno, prema neslužbenim informacijama, s obzirom na novogodišnje praznike, nije bilo nikakvih kontakata predstavnika parlamentarne većine, prvenstveno SDA i HDZ-a BiH, kako bi se našlo neko rješenje za krizu, a prvi neformalni kontakti očekuju se krajem sedmice, piše Avaz. 

Podsjećamo da je 28. prosinca 2017. propala izvanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH jer su nazočnost odbili zastupnici Kluba HDZ BiH-HNS te je dnevni red pao, a time je FBiH ostala bez usvojenog proračuna za 2018. godinu u zakonskom roku. 

Iz Kluba HDZ BiH-HNS zamjerili su što su partneri iz SDA na sjednici prije ove glasali za to da u dnevni red bude uvrštena inicijativa kojom se ide ka brisanju etničkih prefiksa iz naziva javnih tvrtki, prije svega iz naziva ''Hrvatske telekomunikacije Mostar'' i ''Elektroprivreda HZHB''. 

Zbog ovoga je odgođena sjednica Doma naroda. Premijer FBiH Fadil Novalić (SDA) pozvao je potom da sjednice budu održane tijekom proteklog vikenda, što je odbila predsjedavajuća Doma naroda Lidija Bradara (HDZ BiH).