Podijeli članak

Tagovi

U Las Vegasu je održan najspektakularniji UFC event godine na kojem su gledatelji vidjeli tri borbe za naslov prvaka. Na UFC-u 245 dobili smo novog prvaka u perolakoj kategoriji, Alexandera Volkanovskog, dok su Kamaru Usman i Amanda Nunes obranili pojaseve.

U glavnoj borbi večeri Kamaru Usman slavio je protiv Colbyja Covingtona kasnim nokautom u petoj rundi. U spektakularnom meču za titulu prvaka u velteru Usman je Covingtonu slomio čeljust. 

Trenutak koji je odlučio sjajan okršaj dogodio se u trećoj rundi kada je Usman slomio čeljust američkom borcu, nakon čega ga je dokrajčio u petoj rundi. Covington nije više mogao izdržati direkte i krošee koji su sjedali na njegovu bradu i jednostavno je pao na tlo gdje ga je udarcima Usman dovršio. 

Bio je to sjajan meč u kojem su obojica izmjenjivali tvrde udarce, nakon kojih se ipak nešto čvršćim borcem pokazao Usman. Covington je poražen teže od očekivanog, a da je borba otišla na bodove, bio bi to težak zadatak za suce. 

Usman je i dalje neporažen borac u UFC-u, a ukupno gledajući ovo mu je bila 15. uzastopna pobjeda u MMA karijeri i 10. u najjačoj organizaciji slobodne borbe. 

Covington je pak pretrpio tek drugi poraz u karijeri, prvi nakon sedam uzastopnih pobjeda. 

Alexander Volkanovski pobijedio je Maxa Hollowayja, prekinuo niz nepobjedivosti najboljeg borca u perolakoj kategoriji svih vremena i osvojio pojas prvaka. 

Volkanovski je Australac grčko-makedonskih korijena, koji je od dolaska u UFC pokazao da je odličan borac i ta potvrda je sada sigla. 

Volkanovski je uputio više udaraca od Hollowayja u svih pet rundi, te je u potpunosti zasluženo uzeo pojas prvaka. 

Ovo je prvi poraz Hollowayja u perolakoj kategoriji nakon 2013. godine, kada ga je u kolovozu savladao Conor McGregor. 

U prvoj od tri borbe za naslov UFC prvaka Amanda Nunes obranila je status apsolutne vladarice ženskog MMA-a. Ona je jednoglasnom sudačkom odlukom slavila protiv Nizozemke Germain de Randamie u borbi za pojas prvakinje u bantamu..

Bio je to njihov revanš nakon šest godina i druga pobjeda Brazilke, koja je pokazala da bez prave vještine borbe na tlu gotovo da nemate šanse uzeti pojas prvaka.

Kontroverzna odluka donesena je u okršaju dvojice Brazilaca - Marlona Moraesa i Josea Alda. Moraes je slavio podijeljenom sudačkom odlukom, nakon čega publika u dvorani nije bila zadovoljna. 

Aldo je bio konkretniji, nanio je veću štetu na licu svog sunarodnjaka, no to prema mišljenju sudaca nije bilo dovoljno za pobjedu. 

Glavni program otvoren je pobjedom Rusa Petr Jana, koji je početkom treće runde nokautirao legendu UFC-a Urijaha Fabera. Jan je najveći dio svog posla obavio u drugoj rundi kada je nanio veliku štetu na licu svog suparnika, koji je nakon toga samo sve više i više tonuo, ali nije odustajao. 

Sudac je s pravom zaustavio dvoboj, a možda je i trebao ranije. Kada vidite na što je sličilo lice Fabera tijekom i nakon borbe, bit će vam jasno i zašto, piše dnevnik.hr.