Podijeli članak

Suci bi u bliskoj budućnosti mogli dobiti mogućnost da komuniciraju s navijačima i da objasne odluke koje donose nakon pregledavanja snimka pomoću VAR-a.

U Belfastu je u tijeku sastanak Međunarodnog odbora nogometnih udruženja na kome će se raspravljati o mogućnosti da suci objasne navijačima odluku koju su donijeli tijekom pregledavanja snimke sporne situacije.

Ideja je da se ligama dozvoli da navijačima na stadionu daju objašnjenje sudačke odluke. Navijači bi mogli čuti konaču odluku suca i kratko objašnjenje koje daje glavni sudac susreta. Ipak, odluka ne uključuje mogućnost da navijači čuju međusobnu komunikaciju između sudaca tijekom procesa donošenja odluke.

Trenutna pravila nogometa ne dozvoljavaju otvorene audio kanale između službenih osoba utakmice i neke druge osobe koja nema službeni posao na utakmici.

To što se o ovoj mogućnosti pregovara ne znači da će ideja uskoro zaživjeti. Ranije tijekom godine Mike Riley (generalni menadžer udruženja Professional Game Match Officials Limited) kazao je kako ne očekuje da se ova promjena dogodi prije 2026.godine, piše sportklub.