Podijeli članak

Ured hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u četvrtak je poručio da nema namjeru komentirati "politikantske konstrukcije" ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića koji je rekao da je SOA pokušala angažirati pripadnike selefijskog pokreta za prenošenje oružja i eksploziva, dok je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH objavilo kako je cilj tih tvrdnji ugrožavanje uspješne suradnje dviju država. 

Ured hrvatske predsjednice u četvrtak je kazao kako "nema namjeru uopće komentirati ove zlonamjerne, potpuno neutemeljene i politikantske konstrukcije", prenosi HRT.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH istaknulo je kako "u cijelosti odbacuje neosnovane i krajnje tendeciozne tvrdnje koje očito imaju za cilj dovesti u pitanje uspješnu suradnju dviju država na području borbe protiv terorizma te negativno utjecati na daljnji razvoj sveukupnih odnosa Hrvatske i BiH kao dvije susjedne i prijateljske države".

Ministarstvo dodaje kako Hrvatska kao članica Ujedinjenih naroda, Europske unije, NATO saveza i Vijeća Europe ostaje u potpunosti opredijeljena po pitanju suzbijanju terorizma, u čemu će nastaviti surađivati sa susjednim državama i međunarodnim partnerima.