Podijeli članak

Mislav Zadro (17) golman je Dinamovih kadeta i U-17 reprezentacije unuk je heroja Domovinskog rata, Blage Zadre. Svoga djeda i svih koji su se s njim borili za hrvatsku slobodu, Mislav se prisjetio polaganjem vijenca, piše 24sata.

Mladi i perspektivni golman, talent hvarskog prvaka, unuk  heroja Domovinskog rata i prvog hrvatskog general-bojnika Blage Zadre, Mislav Zadro (17), srećom, nije doživio te crne '90-e, no djeda se sjetio objavom na Instagramu, poznatom fotografijom pokojnog generala, uvijek s osmijehom i bez trunke straha, kako dan danas prepričavaju njegovi preživjeli suborci.

Poginulih su se prisjetili i u Dinamu položivši vijence i zapalivši svijeće kod maksimirskog stadiona Bad Blue Boysima koji su položili život za domovinu.  Među igračima i čelnicima kluba stao je i mladi Zadro. Uz Mislava su bili i predsjednik Mirko Barišić, kapetan momčadi Arijan Ademi, kao i Krešimir Antolić, Amra Peternel i Vlatka Peras.

Mislavu je tek 17, a golman je i U17 reprezentacije i Dinamovih kadeta, a o njegovom talentu svjedoče i turniri u kojima ne prima niti jedan jedini gol. Tako je u prošlosezonskom finalu hrvatskog nogometnog kupa za pionire Hajduku je obranio penal, Dinamo je pobijedio 2-0 i uzeo titulu prvaka, a tijekom cijelog natjecanja Mislav nije primio niti jedan, jedini gol!