Podijeli članak

Policijski službenici Policijske uprave Foča danas su pronašli i lišili slobode D.G. i M.G. iz Foče, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe na štetu Katoličke kuće i Katedrale u Sokolskoj ulici u Foči. 

Krađa se dogodila 27. srpnja, kada je prijavljeno da je iz katoličke kuće, osim različitih predmeta poput klavijatura, printera i odjevnih predmeta, odnešena i određena količina hrane i pića, a metalna kasa, nakon što je otvorena, bačena je ispred kuće jer u njoj nije bilo novca.

-Policijskoj postaji Foča dana 25.07.2020. godine prijavljena je teška krađa na štetu Katoličke kuće, a operativnim radom na terenu došlo se do saznanja o mogućim izvršiteljima kod kojih su prilikom pretresa pronađeni otuđeni predmeti. Pretres je izvršen po naredbi Osnovnog suda u Foči, uz suglasnost postupajućeg tužitelja. U tijeku je kriminalistička obrada nad osobama lišenim slobode, a po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri Okružnom javnom tužiteljstvu Trebinje dostavit će se izvještaj za spomenuto krivično djelo – priopćeno je iz PS Foča.