Podijeli članak

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije (MUPŽS) danas su, po nalogu Tužiteljstva ŽS, uhitili Darija Delibašića (sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića), koji se sumnjiči za sudjelovanje u počinjenju krivičnog djela - otmica.

Kako je Feni kazala glasnogovornica Tužiteljstva ŽS Azra Bavčić, osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade u MUP-u ŽS, gdje se trenutno nalazi, u zakonskom roku od 24 sata biti predan u nadležnost Županijskog tužiteljstva na daljnje postupanje.

Kako mediji prenose, Dario Delibašić se sumnjiči da je 20. travnja sudjelovao u otmici Turčina Tamera Kilerdžija, jednog od vlasnika nargila bara ''Mahala'' u Sarajevu.

Naoružane osobe su onda u naselju Pejton na Ilidži presreli Kilerdžija, koji se nalazio u putničkom automobilu. Prijeteći vatrenim oružjem izveli su ga iz vozila, svezali i držali zarobljenog do narednog dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka. Od njega su tražili milijun KM.

Delibašić je privođen i ranije u vezi istog slučaja, ali nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje, pa je pušten.