Podijeli članak

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je hrvatske suparnike u kvalifikacijama za Euro 2020. Mađare i Slovake zbog izgreda u njihovoj međusobnoj utakmici igranoj u Budimpešti 9. rujna, u kojoj su gosti slavili 2:1.

Obje reprezentacije kažnjene su igranjem sljedeće utakmice u kvalifikacijama pred praznim tribinama, Mađari su dobili i kaznu od 67.125 eura, dok su Slovaci kažnjeni sa 20.000 eura.

Mađarski nogometni savez je kažnjen zbog rasističkog ponašanja navijača, pirotehnike, bacanja predmeta na teren te nesportskog ponašanja momčadi, dok su Slovaci kažnjeni zbog rasističkog ponašanja svojih navijača.

Mađari će tako sljedeću domaću utakmicu, 13. listopada protiv Azerbajdžana, igrati pred praznim tribinama Groupama Arene. Tri dana ranije mađarska vrsta će gostovati na Poljudu.

Slovaci će kaznu odraditi protiv Walesa 10. listopada u Trnavi.

Hrvatska se nakon pet kola nalazi na vrhu ljestvice skupine E s 10 bodova, s bodom ispred Slovačke i Mađarske te četiri ispred Walesa koji ima i utakmicu manje.

UEFA je kaznila i rumunjsku reprezentaciju i to s dvije utakmice pred praznim tribinama, pri čemu je druga utakmica uvjetna, zbog incidenata u utakmici protiv Španjolske u Bukureštu. Kažnjeni su i s 83.000 eura.

Rumunji su kažnjeni zbog rasističkog ponašanja navijača, ulaska navijača na teren, pirotehnike i bacanja predmeta na teren.

Španjolska je u toj utakmici pobijedila 2:1 i na ljestvici vodi s maksimalnih 18 bodova. Druga je Švedska s 11 bodova, a Rumunji na trećem mjestu imaju 10 bodova.
 
Rezultati by SofaScore