Podijeli članak

Tagovi

UEFA je održala novu videokonferenciju na kojoj se raspravljalo o napretku na dva polja – stvaranju novog kalendara natjecanja zbog pandemije koronavirusa i pitanjima transfera i ugovora igrača.

Britanski Independent prvi je objavio detalje razgovora čelnika europskog nogometa – prema njihovim informacijama, još je ranije u raznim diskusijama postignut konsenzus da se sezona mora završiti.

Međutim, posljednja odluka UEFA-e je da se svi rokovi vezano za aktualnu sezonu odgađaju do daljnjeg, posebno u vezi prijave i registracije igrača. UEFA će s vremenom objaviti nove rokove, ali trenutno je jasno da su sve planirane utakmice za lipanj odgođene do daljnjeg, piše gol.hr. 

Iza nastojanja da se sezona odigra stoji prije svega novac od TV prava. Mnogim klubovima iz najjačih europskih liga to je glavni izvor prihoda, pa se nadaju nastaviti sezonu makar i pred praznim tribinama.

Planove UEFA-e objavila je i njemačka javna televizija ZDF, koja donosi vijest da bi se preostale utakmice igrale do kasnog ljeta. Zbog toga utakmica reprezentacija ne bi bilo sve do jeseni, kada bi na raspored došla reprezentativna pauza s tri uzastopne utakmice.

Čelnici španjolske Primere donijeli su plan da se utakmice igraju u ubojitom ritmu od svakih 48 sati. U Engleskoj postoji čak i ideja da se igra u zatvorenim kampovima. Direktor 1. i 2. Bundeslige zagovara utakmice pred praznim tribinama zbog njemačkih proračuna da bi mnogi prvoligaši i drugoligaši mogli bankrotirati u ovakvim okolnostima.