Podijeli članak

Povodom Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava 07. travnja svake godine, Udruga studenata medicine, BoHeMSA LC Mostar će na taj dan, u petak, organizirati besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi za sve posjetitelje Mepas Mall-a. Akcija će se održati u prizemlju Mepas Mall-a od 10 do 12 sati.

Ove godine pored Mepas Mall-a Udruga studenata medicine, BoHeMSA LC Mostar će na isti dan, 07.04 po prvi puta biti i na lokaciji PC Mališić Čitluk od 17 do 19 h, tako da će posjetitelji i na toj lokaciji biti u mogućnosti izmjeriti vrijednosti tlaka i šećera u krvi .

Svjetski dan zdravlja se obilježava od 1950.godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije ( WHO ) koja svake godine obrađuje jednu temu kako bi povećala svjesnost o određenoj bolesti. Ovogodišnji moto Svjetskog dana zdravlja je „Pričajmo o depresiji“. Želimo da na ovaj dan podsjetimo ljude na važnost brige o zdravlju, pravilnom liječenju, te posebno na bitnost prevencije i načinu života. Nadamo se dobrom odazivu, te da će akcija proći uspješno na obostrano zadovoljstvo.