Podijeli članak

Dragana Ristića Čađu (61), ugostitelja i kuma aktera dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji" Željka Rutovića, koji je ubijen u četvrtak u blizini svoje kuće u naselju Kaluđerica, navodno su čekale dve ekipe atentatora.

Prema neslužbenim informacijama "Kurira", sumnja se da je u zločinu, koji je do detalja bio isplaniran, sudjelovalo više osoba.

Napadač je oko 8.15 sati presreo Audi kojim je Ristić krenuo na posao, izazvao manju prometnu nesreću, a potom, kada je Ristić izašao iz auta, hladnokrvno pucao u njega, pogodivši ga u glavu.

-Prvi rezultati istrage ukazuju da je zločin bio isplaniran do posljednjeg detalja, a da su počinitelji imali i rezervni plan. Sumnja se da su dvije ekipe egzekutora u četvrtak ujutru čekale da Ristić izađe iz kuće. Prva je bila u blizini, u sivom Passatu, koji je kasnije pronađen zapaljen. Drugo vozilo bilo je parkirano na kraju Ulice proleterskih brigada, koja izlazi na Smederevski put. Istražitelji vjeruju kako je moguće da je drugi ubojica bio u ovom automobilu i da je trebao dovršiti posao ako plan krene po zlu - otkriva izvor "Kurira".

Prema njegovim riječima, vjeruje se da su organizatori ubojstva znali da na izlasku iz strme ulice na glavni, Smederevski put, Ristić bar nakratko mora zaustaviti i da bi i tu mogla da im se ukaže prilika da ubiju ugostitelja ukoliko "prva ekipa ne završi posao".