Podijeli članak

Nakon što je iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije potvrđeno da je L. B. (19), čije je tijelo sinoć izvučeno iz rijeke Studenčice u Studencu kod Ljubuškog, ubijena, u Mostaru su zavladali šok i nevjerica.
 
Kako saznaje Avaz, nesretna djevojka je Lana Bijedić iz Mostara, koja se ovih dana pripremala za odlazak na studij u Sarajevo. Ona je kćerka poznate sveučilišne profesorice iz Mostara, a obitelj je priopćila kako nije praunuka Džemala BIjeća nego je praunuka njegovog prvog rođaka.
 
Njen nestanak su jučer u 17 sati prijavili roditelji. Nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme „s kave s prijateljicom“, kako je to majci rekla, zavladala je panika. Majka ju je bezuspješno pokušavala dobiti na njen telefonski broj.
 
Iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije su rekli da će sutra biti obavljena obdukcija, nakon čega će imati više informacija za javnost.
 
Neslužbeno doznaje Avaz da nije ubijena iz vatrenog oružja, a na licu mjesta, kao i na njenom tijelu, nađeni su tragovi koji ukazuju da se sa ubojicom borila. Kako je rečeno, izuzeti su fragmenti koji će biti poslani na vještačenje.