Podijeli članak

Službenici Uprave policije TŽ otkrile su osobe koje su bile u automobilu Golf 5 s kojim su u blizini Tržnog centra „Mercator“ nanijeli smrtonosne ozljede 22-godišnjem mladiću Ismaru Subašiću iz naselja Mosnik u Tuzli.

Nesreća se dogodila u subotu dva sata iza ponoći, a nakon silovitog udara u pješaka osobe iz Golfa 5 su se zaputili u nepoznatom pravcu.

"Riječ je o automobilu koji je austrijskih registarskih oznaka. Službenici policije su na kriminalističku obradu privele tri osobe i još sa sigurnošću ne možemo reći koje od njih bio za volanom", rečeno je u Županijskom tužiteljstvu TŽ.

Osoba na koju je registrirano vozilo tvrdi da nije bila za volanom, a kako javlja Dnevni avaz, krivica se prebacuje s jedne na drugu osobu koje su bile u Golfu 5.

Poslije silovitog udara Ismar Subašić je davao znake života. Veoma brzo je stigao tim Službe hitne medicinske pomoći, a liječnici su pokušali na mjestu nesreće njegovu reanimaciju. Prevezen je potom na Univerzitetsko-klinički centar Tuzla gdje je desetak minuta nakon prijema i preminuo.

"Prema urađenom alkotestiranju nije konstatirano prisustvo alkohola u krvi kod osoba koje su privedene u Policijsku upravu TŽ. No, uzeti su uzorci krvi i urina kako bi uradili dodatna vještačenja", navode u Županijskom tužiteljstvu TŽ.

Tuzlansko naselje Mosnik je obavila tuga. Još jedan mladi život je ugašen u prometnoj nesreći, a, kako kažu susjedi Ismar Subašić je tugovao za prijateljem Selmirom Kovačevićem koji je također poginuo u prometnoj nesreći. Vrijeme i mjesto posljednjeg ispraćaja Ismara Subašića bit će naknadno određeno.