Podijeli članak

Najljepša sportska priča, sedme BH Telecom Sportske igre mladih, nastavile su svoj put te su se družile sa mališanima iz Srebrenice, Bratunca, Šamca i Doboja. Specijalni partner Igara je i ove godine Olimpijski komitet BiH. 

Smijeh i dobra zabava svake su godine najveća motivacija djevojčicama i dječacima, koji su u ovim gradovima pokazali sjajne sportske vještine, a Igre su nastavile graditi nova prijateljstva, promovirati toleranciju i fair play. 

Djevojčice i dječaci su u Srebrenici i Bratuncu uživali u natjecanjima u nogometu, košarci i odbojci, a zabavi su se pridružili mališani iz Ljubovije, Zvornika, Tuzle, Bratunca i Milića. Takmičenja su počela Bingo CUP-om, natjecanjem u košarci za kategoriju 2002. godište i mlađi, a kao najbolje pokazale su se ekipe „Trojka od tablu“ iz Ljubovije u ženskoj konkurenciji te ekipa „Teletabisi“ u muškoj konkurenciji.

„Na Igrama sudjelujemo četvrtu godinu i zaista smo sretne što smo i ove godine ostvarile plasman na finalno takmičenje u Sarajevu. Radujemo se što ćemo opet sresti neke od naših prijatelja ali i što ćemo imati priliku igrati sa najboljim ekipama iz Bosne i Hercegovine“ kazala je Ana Vučetić, kapetan ekipe „Trojka od tablu“.

Nakon košarke, najmlađi su pokazali zavidno znanje u okviru Poli CUP-a, natjecanja u nogometu za kategoriju 2006. godište i mlađi, a pobjedu je odnijela gostujuća ekipa NK Zvijezda iz Gradačca. 

Mališani u Šamcu su se pokazali kao sjajni šahisti, a Simić Dragica, Gajić Helena, Joksimović Dušan te Maksimović Siniša će imati priliku odmjeriti snagu sa šahistima iz drugih bh. gradova na finalnom natjecanju u Sarajevu. Veliki broj zainteresiranih sudjelovao je i u Coca-Cola CUP-u, natjecanju u nogometu za kategoriju za 2002. godište i mlađe, a plasman na finalno natjecanje izborili su dječaci iz ekipe „Omladinci“. 

Djevojčice i dječaci u Doboju su pokazali najveće zanimanje za Gorenje CUP, natjecanje u rukometu. Među djevojčicama za kategoriju 2002. godište i mlađe, kao najbolja, pokazala se ekipa „Radnik“ dok su u mlađoj kategoriji pobijedile djevojčice iz ekipe „Krivajašice“ koje su u Doboj stigle iz Zavidovića. Dobojlije su publici pružili i sjajne odbojkaške mečeve u okviru Plazma CUP-a, a ekipe „OK Modriča“ te „ŽOK Panter“ ostvarili su plasman na veliko finalno natjecanje Igara. 

Druženja sa mališanima širom BiH se nastavljaju, a SIM ekipa će u narednim danima posjetiti Bugojno, Rogaticu, Visoko i Gradišku.