Podijeli članak

Dva inspektora napadnuta su jučer u Sarajevu te im je onemogućeno da obavljaju službene radnje, priopćila je Federalna uprava za inspekcijske poslove.

Riječ je o federalnom tržišnom inspektoru te županijskom inspektoru rada. Obojica su bili u kontroli u multidisciplinarnim timovima u okviru specijalnog programa pojačanih inspekcijskih nadzora u borbi protiv sive ekonomije.

- Nakon što su protupravno lišeni slobode u prostorijama objekta u kojem je vršen nadzor, inspektori su zatražili podršku od Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije, čiji su službenici promptno reagirali i uhitili osobu inicijala S.R., rođenu 1968. godine, iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo ''sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje'' i ''protupravno lišenje slobode'' na štetu službenika Federalne i Županijske uprave za inspekcijske poslove. Istog dana slobode je lišena i osoba D.Š., rođena 1971. godine, također iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo “poticanje'' - kaže se u priopćenju

Federalna uprava za inspekcijske poslove zahvaljuje Ministarstvu unutarnjih poslova i policijskim službenicima Druge policijske uprave za pruženu asistenciju te izražava punu podršku radu policijskih i pravosudnih organa u BiH.