Podijeli članak

Dvije sjedalice za djecu zatekli su policijski inspektori u mercedesu u kojem je stradao dječak J.T., star sedamnaest mjeseci, a koji je vozio njegov otac Sanel T. (31) s područja Teslića, na kojeg je, sve su prilike, pri velikoj brzini u krivini naletio Audi A6, kojim je upravljao Drago J. (70).

"Koristili su tzv. pasivnu zaštitu, odnosno našli smo u vozilu sjedalice koje su predviđene za prijevoz djece u automobilu. Jesu li su djeca sjedila u sjedalicama, to ćemo tek da utvrdimo naknadno, ali su se nalazile sjedalice u vozilu", izjavio je Denis Pijetlović, inspektor za sigurnost u prometu u Policijskoj upravi Doboj.

Ova stravična nesreća dogodila se u srijedu oko 21.15 na regionalnom putu Tedin Han - Bistričak.

"Na licu mjesta utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo tako što se vozač automobila audi A6, koji se nalazio sam u vozilu, kretao regionalnim putem Tedin Han - Bistričak iz pravca Blatnice u pravcu Teslića. Dolaskom u mjesto Mladikovine, izlazeći iz krivine udesno, iz nepoznatih razloga prelazi na suprotnu kolovoznu traku i svojom prednjom desnom stranom vozila ostvaruje fizički kontakt s prednjim lijevim dijelom automobila mercedes ML, u kojem su se nalazile četiri osobe", kazao je Pijetlović.

O težini sudara svjedoči i to da su nakon sudara oba vozila završila u odvodnom kanalu pored puta, a Mercedes je, pričaju očevici, letio pet metara iako je težak dvije i pol tone.

U mercedesu je bila četvoročlana obitelj, a osim vozača, odnosno oca stradalog dječaka Sanela T. ozljede su zadobili i njegova supruga Violeta T. (23), te drugi sin J.T. star nekoliko mjeseci.

Nakon što su zbrinuti u Službi hitne pomoći teslićkog Doma zdravlja, upućeni su u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka", a prema neslužbenim informacijama, dežurni liječnik se još nije izjasnio o stupnju ozljeda. 

U odgovoru koji je "Nezavisnim" stigao iz ove zdravstvene ustanove je navedeno da su lica koja su primljena u bolnicu nakon prometne nesreće koja se dogodila na području općine Teslić otpuštena iz ove ustanove zadovoljavajućeg općeg stanja.

Dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Doboj naložio je obdukciju stradalog dječaka kako bi se utvrdio točan uzrok njegove smrti, a djelo je okvalificirao kao ugrožavanje javnog prometa.