Podijeli članak

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u subotu su, u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, realizirali operativnu akciju kodnog naziva “Bato”, usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Postupajući po naredbi Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i Županijskog suda u Mostaru, policijski službenici SIPA-e su na području Mostara uhitili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tijekom akcije pretreseno je terensko motorno vozilo, prilikom čega su otkrivene i privremeno oduzete 44 vrećice ukupne težine oko 40 kilograma u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa.

Između navedenog, privremeno su oduzeta i tri mobilna telefona.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhićene osobe bit će predane u daljnju nadležnost Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, priopćio je portparol SIPA-e Luka Miladinović za Dnevni avaz