Podijeli članak

U sklopu serije promotivnih aktivnosti inicijative Odmori u BiH u Mostaru će u četvrtak s
početkom u 21 sat, biti održan završni promotivni događaj na kojemu će goste u baštama ispod najprepoznatljivijeg simbola BIH- Starog mosta zabavljati polaznici Mostar Rock School.

Na ovaj događaj su pozvani svi ljubitelji dobre glazbe I zabave, a sve će se, naravno, održavati uz poštivanje epidemioloških preporuka i maksimalno do 300 posjetitelja. Inicijativa Odmori u BiH osmišljena je da bude svojevrsna „prva pomoć“ turističkom sektoru Bosne i Hercegovine, teško pogođenom ekonomskim posljedicama pandemije Covid-19.

Predstavlja set konkretnih aktivnosti na razvoju, povezivanju, promociji i prodaji turističke ponude BiH, koje imaju za cilj pomoći bh. turizmu da svoj potencijal što bolje predstavi i ostvari na domaćem i regionalnom, u drugoj fazi i na međunarodnom tržištu.

Pokrenuta je iz same turističke industrije BiH, a sve planirane aktivnosti bit će realizirane kroz uvezivanje i zajednički napor velikog broja djelatnika u bh. turizmu, ali i svih ostalih zainteresiranih za opstanak i razvoj turizma Bosne i Hercegovine.

Jedna od prvih aktivnosti u okviru inicijative Odmori u BiH bila je pokretanje robusne i inovativne web platforme www.odmoriubih.ba, koja je sa radom započela jučer u 12 sati. Web platformu je izradila renomirana softwerska tvrtka Studio Lampa iz Sarajeva i bit će marketing kanal bh. turizma, odnosno mjesto prodaje i promocije valorizirane turističke ponude Bosne i Hercegovine, svega vrijednog što u turističkom smislu posjeduje Bosna i Hercegovina.

Ova, za BIH vrlo važna Inicijativa, osobito u doba pandemije korona virusa, sinoć je predstavljena u Jajcu uz nastup „Zostera“ i „Poćko & New Primitives Songs“ i direktnom TV prenosu putem TVSA na TV-u i YouTube kanalu. Promotivne aktivnosti Inicijative se nastavljaju večeras pred banjalučkom publikom, a završavaju sutra u Mostaru.