Podijeli članak

Federalni ministar unutarnjih poslova Predrag Kurteš i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač održali su danas u Mostaru zajednički radni sastanak s županijskim ministrima unutarnjih poslova i policijskim komesarima.

Na sastanku je razmatran Izvještaj o sigurnosnoj situaciji na području Federacije Bosne i Hercegovine u prvom tromjesečju 2014. godine, kao i konkretna pitanja koja se tiču obveza koje su županijska ministarstva unutarnjih poslova dužna ispuniti da bi se implementacija Zakona o matičnim knjigama Federacije BiH izvršila u zakonom predviđenom roku.

Zaključeno je da je stanje sigurnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine bilo ozbiljno narušeno događajima od 6. i 7. veljače, kada su opravdani prosvjedi građana, organizirani u više gradova u Federaciji BiH, zloupotrijebljeni i djelovanjem određenih grupa prerasli u nasilno i rušilačko ponašanje koje je za posljedicu imalo veći broj ozlijeđenih osoba i značajnu materijalnu štetu.

Utvrđeno je da je mjerama i radnjama poduzetim od strane policije stanje javnog reda i mira na svim ugroženim područjima konsolidiranoj da ga policija drži pod kontrolom, a da je u suradnji sa nadležnim tužiteljstvima identificiran i procesuiran određen broj osoba koja se dovode u vezu s ovim događajima, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću FMUP-a. (Fena)