Podijeli članak

U Međugorju trenutno boravi stotinjak talijanskih hodočasnika, međutim, svi oni dolaze s područja u kojem nisu zabilježeni slučajevi koronavirusa, kazao je Željko Vasilj, voditelj tamošnje Turističke zajednice za Dnevni avaz

Kako je istaknuo, pomno se prati situacija s koronavirusom u svijetu, pogotovo s talijanskog područja. Međutim, ohrabruje činjenica da će sezona početi praktično za mjesec i pol, točnije, s početkom Uskrsa, te da će, kako je naveo, do tada stvari biti puno jasnije.

"Mi smo sad u takozvanom izvansezonskom razdoblju i jako mali broj turista, inače, boravi u Međugorju. Kada je riječ o otkazivanju turističkih dolazaka, za sada je sve to na dugom štapu, obično, agencije na prije deset dana ugovaraju aranžmane za Međugorje. Nadamo se da će se situacija smiriti do Uskrsa, ipak do tada ima još vremena", kazao je Vasilj.

Ni na Mostarskoj zračnoj luci, kako je potvrđeno, nema čarter-letova za Italiju, a tijekom siječnja i veljače su odranije otkazane redovne linije za Rim.

Inače, na današnjoj sjednici Vlade HNŽ donesena je odluka o izdvajanju 200.000 KM za sufinanciranje adaptiranja i opremanja izolacijskih soba u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar za prijem i liječenje eventualno oboljelih od koronavirusa.