Podijeli članak

U organizaciji Taekwondo Saveza BiH u subotu se u Livnu održalo okupljanje reprezentacije zbog nadolazećih Europskih prvenstava. 

U subotu su treneri reprezentacije odradili 2 treninga, a još jedan trening planiran je i za nedjelju. 

Iz mostarskog taekwondo kluba Cro Star, koji vodi trenerica Klaudia Marić, treninzima reprezentacije nazočio je Luka Penavić, kadet u kategoriji -57kg. 

U ovoj godini je odradio sve kontrolne turnire propisane od strane kluba i sve kriterijske turnire propisane od strane Taekwondo Saveza BiH. Luka je na svim pomenutim turnirima skupio potrebne bodove a napomenimo i da je aktualni državni prvak. Od početka godine nastupio je na 10 turnira te osvojio i 10 medalja. 

Na prestižnom G1 turniru u Sloveniji izborio se za broncu, što je veliki uspjeh za tako mladog borca. Na tim G1 turnirima nastupaju samo najbolji, a ovi turniri su i obvezni za ulazak u reprezentaciju. 

„Luka redovno trenira i na svakom treningu daje sve od sebe. Odradio je sve turnire, koji su mu potrebni za ulazak u reprezentaciju i to vrlo uspješno. Uz redovan trening u kvalitetnim uvjetima u našoj dvorani i redovno nastupanje na turnirima došao je i očekivani uspjeh.“ rekla je trenerica Klaudia Marić.