Podijeli članak

U Hrvatskoj je u proteklih 24 sata potvrđeno 60 novozaraženih od koronavirusa, a dvije osobe su preminule, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

- U proteklom 24-satnom razdoblju u Hrvatskoj imamo 60 novih Covid-19 pozitivnih bolesnika, što daje ukupan broj od 1282 bolesnika - rekao je novinarima ministar zdravstva Vili Beroš.

Dodao je da je prosječna životna dob zaraženih 48,13 godina, 51 posto zaraženih su muškarci, a 49 posto su žene.

Nažalost od jučer imamo dvoje više preminulih, riječ je o bolesniku u Šibeniku,1929. godište i kronični srčani bolesnik, te bolesnik, 1974. godište, u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu - kazao je Beroš.

Na respiratoru je 35 bolesnika, od toga ih je 14 u Klinici za infektivne bolesti i dvoje u KB-u Dubrava, te pet u Osijeku, jedan u Rijeci, osam u Splitu, četiri u Zadru i jedan u Šibeniku.

Beroš je naglasio da imamo 167 oporavljenih osoba, što je 37 više u odnosu na jučer te 352 bolesne osobe koje su hospitalizirane.

Važećih e-Propusnica je 639.725 - otkrio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Čak 2629 osoba kojima je određena mjera samoizolacije zatražilo je e-Propusnicu, 394 pojedinca kojima je određena karantena, ali i 28 osoba za koje je potvrđeno da imaju koronavirus.

- Riječ je o mlađoj osobi koja nije imala neke značajnije kronične probleme. To je ono na što smo upozoravali. Ovo je jako važno da ljudi shvate - bolje da ostanete kod kuće nego u zaraznoj. Čuvajte se, nije nitko imun na teške oblike bolesti - rekla je dr. Alemka Markotić komentirajući slučaj pacijenta (1974.) koji je umro u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, prenosi Jutarnji.hr