Podijeli članak

Približavanjem sredini tjedna približavamo se i najavljenom toplinskom valu koji će zavladati Europom, javlja Severe Weather. 

Temperature bi se ponegdje mogle penjati i do 46 stupnjeva, a ovaj intenzivni i potencijalno smrtonosni val najviše će se osjetiti u Španjolskoj i Francuskoj pa i dijelovima Italije i Njemačke. U srijedu bi temperature trebale porasti, a vrhunac je predviđen za četvrtak. Za petak je pak najavljena hladna fronta, no vrućine bi trebale ostati tijekom prve polovice dana. 

Za danas je najavljeno sunčano i vruće vrijeme. U unutrašnjosti ponegdje, DHMZ najavljuje, razvoj oblaka koji bi mogao uzrokovati pokoji pljusak. Na Jadranu se najavljuje umjerena bura i sjeverozapadnjak. Temperature će ići do 33 stupnja Celzijusa.

Francuska bi trebala biti najviše pogođena visokim temperaturama, no od petka, kada naiđe hladna fronta, stanovnici te zemlje pa i ostalih europskih zemalja trebali bi osjetiti temperaturno olakšanje. Također, upozorava se i na visoko UV zračenje narednih dana, prenosi VL.