Podijeli članak

U Crnoj Gori danas je poništena većina mjera uvedenih tijekom pandemije i poslije dva mjeseca ponovo rade ugostiteljski objekti i tržni centri, a poništena je i zabrana izlazaka vani tijekom noći.

Zbog velike gužve, podgorički tržni centar "Delta city" morao je biti zatvoren sat i pol, dok uz pomoć osoblja i tržišne inspekcije nisu uređene kolone građana ispred ulaza, a gužve je bilo i pred drugim trgovinama

Na ulazu u tržne centre i trgovine obvezna je kontrola broja posjetitelja i dezinfekcija ruku, a i zaposleni i kupci moraju nositi sanitarne maske. Na deset kvadratnih metara lokala može biti samo jedna osoba, a među ljudima mora biti bar dva metra udaljenosti.

Prvog dana po ukidanju mjera u baštama podgoričkih kafića tražilo se mjesto više. Ulice u centru Podgorice, gdje su restorani i kafići, bile su pune već od prijepodneva.

Za stolom mogu da sjede najviše četiri gosta, osim ako nisu iz istog domaćinstva. Udaljenost između stolova mora biti bar dva metra ili se stolovi moraju razdvojiti paravanima.

Vlasnici ugostiteljskih objekata obavezni su gostima i zaposlenicima osigurati sredstva za dezinfekciju ruku i za dezinfekciju stolica i stolova poslije odlaska gostiju. 

Udaljenost od drugih od bar dva metra obvezna je i na kupalištima i plažama, a u hotelima, kao i u radnjama, na deset kvadratnih metara može biti samo jedna osoba.

Po najavama, jedna od posljednjih mjera koje će biti poništene  su otvaranje granica i povratak djece u vrtiće. Škole neće raditi do kraja ove školske godine.