Podijeli članak

Tagovi

Bivši UFC-ov prvak u velter-kategoriji Tyron Woodley (38) vratio se u oktogon nakon gotovo 15 mjeseci stanke, ali tek da bi mu se dogodilo nešto što nije nikad u karijeri - dva uzastopna poraza.
Woodleyja (19-5-1), kojemu je ovo bio prvi meč nakon lanjskog gubitka titule i poraza od Usmana, pobijedio je Brazilac Gilbert Burns (33) na priredbi UFC on ESPN 9 u Las Vegasu, četvrtoj u mjesec dana, a prvoj izvan Floride. Burns je trijumfirao nakon 25 minuta, prilično uvjerljivo i jednoglasnom odlukom sudaca.

-Osjećao sam se dobro i nemam nikakvu ispriku. Bio sam u sjajnoj formi i činilo mi se da sam se pripremio kako treba. Sve mi je izgledalo dobro oko ovoga meča - poručio je Woodley na u video-poruci na Instagramu vozeći se u automobilu.

-Još sam ga jučer pogledao u oči i znao sam da je spreman na bitku i to sam doživio kao dobru stvar. On je odradio sjajan posao u držanju distance i izbjegavanju mojih udaraca. Mnogi bi u onim teškim trenucima odustali, ali ne i ja. Razmišljao sam o svemu što se događa i svim ljudima koji ovih dana prosvjeduju i rekao sam si da ne mogu odustati.

Burns je, pak, slavio je šesti put zaredom (19-3-0) pruživši Woodleyju "lijepe" uspomene na ovaj meč makar on ne misli baš tako. Brazilac je imao 76 značajnih udaraca, Amerikanac tek 29.

-Zaista sam se nadao da ću pobijediti. Znam da sam imao problema u prvoj rundi. Iskreno, ne znam kako me taj lik pogodio laktom. Svjestan sam da me udario nogom u nogu i da od tog trenutka ona više nije savršeno funkcionirala. Ali ne znam čime me udario dok smo stajali, je li to bio lakat ili... No, vi ste vidjeli pa znate o čemu govorim. Nakon udarca u nogu ona više nije bila ista i nisam mogao uhvatiti ritam, ali mislim da nemam nekih ozljeda. Zaradio sam posjekotinu koju ne možete vidjeti jer imam najboljeg plastičnog kirurga dr. Grega koji je to zakrpao. Imam valjda oko tri tisuće šavova iznad oka. Ali moja noga izgledala je kao da imam lubenicu ispod kože. Nije mi još uvijek sve jasno, ali htio sam vam se obratiti.