Podijeli članak

Nevjerojatno je to što je tijekom debija spikera, AI uspio govoriti istim tonom i načinom kao i njegov ljudski kolega, gdje je također oponašao neke pokrete tijela.

Spikeri imaju osobnost i način na koji mogu prezentirati vijesti i analizirati ih svojim komentarima, određenu vijest može učiniti pronicljivijom i pružiti više konteksta nego samo čitanje.

Međutim, čini se da je moguće da bi jednog dana spikeri mogli biti zamijenjeni vještačkom inteligencijom. To se nekako već dogodilo u Kini, a sada i u Južnoj Koreji, gdje je kablovski kanal MBN postao prvi emiter u zemlji koji je uveo AI voditelja vijesti pod nazivom AI Kim.

Ovaj AI spiker se zapravo zasniva se na čovjeku spikeru koji također radi za MBN koja se zove Jim Ju-ha.

“Stvoren sam deep learning tehnologijom na 10 sati video snimke Kim Ju-ha, učeći detalje njenog glasa, način na koji govori, izraze lica, način na koji se usne pokreću i način na koji ona pokreće svoje tijelo. U stanju sam izvještavati o vijestima točno onako kako bi to uradila Kim Ju-ha”, rekao je AI Kim kad se predstavio.

Cilj ovih AI spikera je omogućiti medijskim kućama emitiranje vijesti 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, posebno u doba dana kada ljudski spikeri možda spavaju ili su bolesni.