Podijeli članak

Dopredsjednica Visokog sudskog i tužiteljstvo vijeća (VSTV) BiH Ružica Jukić nenajavljeno je jučer posjetila Županijsko tužiteljstvo u Tuzli, točnije novoizabranog zamjenika glavnog tužitelja Jezdimira Spasojevića. Zbog ovakvog načina posjete danas su reagirali iz ove pravosudne institucije.

Iz Županijskog tužiteljstva u Tuzli danas su u svom priopćenju naveli da iznenadna posjeta Jukić nije najavljena rukovodstvu i tužiteljima ove pravosudne institucije, kao i da je ona upriličena isključivo novoizabranom zamjeniku glavnog tužitelju Jezdimiru Spasojeviću, koji o najavi, razlozima posjete, sadržaju razgovora ili aktivnostima koje će biti provedene nakon ovog sastanka nije izvijestio Ured glavnog tužitelja. 

"U posljednjih šest i pol godina ovo je prva posjeta dopredsjednice Jukić ovom tužiteljstvu, a u istom razdoblju nije najavljena niti upriličena posjeta bilo kojeg od ostalih 14 članova VSTV-a BiH. Stoga, pozivamo VSTV BiH i dopredsjednicu Jukić da obavijeste ovo tužiteljstvo i javnost o razlozima posjete, sadržaju razgovora koji je vođen i aktivnostima koje će biti preduzimane u sljedećem razdoblju", naveli su iz Županijskog tužiteljstva u Tuzli.

Kako su istaknuli, jučer je zapravo realiziran izniman i jedinstven slučaj da se posjeta visokopozicioniranog predstavnika jedne državne institucije, u ovom slučaju dopredsjednice VSTV-a, ne najavi rukovodstvu tužiteljstva na bilo koji način.

"Da je posjeta bila najavljena, vjerujemo da bi i domaćinski odnos bio na daleko višoj razini i da bi se tužitelji ovog tužiteljstva ovakvvoj posjeti svakako izuzetno radovali", zaključeno je u priopćenju.