Podijeli članak

Turski FotoMac na naslovnici donosi želje bivšeg trenera Dinama, Nenada Bjelice, ako preuzme Fenerbahče.

Jedan od ključnih igrača koji bi trebao pojačati svlačionicu istanbulskog velikana spominje se Emir Dilaver koji je došao i u Dinamo na traženje Bjelice. Dilaver je stigao u Dinamo u ljeto 2018. nakon što je ranije igrao za Austriju Beč i Lech Poznan koje je na klupi vodio Nenad Bjelica. Dilaver se odmah nametnuo kao lider obrane i jedan od vodećih autoriteta u svlačionici uz kapetana Arijana Ademija, a njegov ugovor s Modrima istječe u ljeto 2021. godine.

Druga želja je još jedan igrač Dinama kojeg je preporodio upravo Nenad Bjelica i doveo ga u krug Hrvatske reprezentacije. Mislav Oršić je u Dinamo došao 2018. godine, Bjelica ga je vratio iz Južne Koreje za milijun eura iz Ulsan Hyundaija. Oršić trenutno vrijedi 7,5 milijuna eura i ugovor mu istječe u lipnju 2022. godine.

Pored Oršića i Dilavera, Petković se spominje kao treća želja iz Dinamovog rostera. Fenerbahče se nalazi u financijskim problemima i teško da će imati novaca za reprezentativca Hrvatske kojeg Dinamo neće pustiti za mali iznos.

Dario Melnjak, reprezentativni lijevi bek iz Rizespora, spominje se kao četvrta želja Nenada Bjelice. Melnjak je dobrim igrama u turskom prvenstvu dobio poziv Zlatka Dalića na lijevom boku s kojim reprezentacija već duže vremena ima problema.

Peta opcija je igrač Hajduka-Josip Juranović, kako piše FotoMac.