Podijeli članak

Ramanodge Unmathallegadoo (51) proglašen je krivim za ubojstvo bivše supruge samostrijelom.

Unmathallegadoo je 12. studenog 2018. godine provalio u dom Sane Muhammad u istočnom Londonu i samostrijelom je ubio ispred njezinih petero djece. Upucao ju je dok je bježala na gornji kat, piše The Guardian.

Mada je Sana tada bila trudna osam mjeseci i strijelom pogođena u trbuh, liječnici su uspjeli spasiti život nerođenom djetetu. Sana je brzo nakon napada prevezena u bolnicu gdje je obavljen hitni carski rez. Dijete je preživjelo, ali je ona umrla nekoliko sati nakon napada.
 


Udala se sa 16

Na suđenju se saznalo da su optuženik i žrtva stupili u brak na Mauricijusu kada je žrtva imala 16 godina. Unmathallegadoo je tada imao 30. Njihova veza završila je 2012. godine jer je Unmathallegadoo često bio nasilan. Sud mu je odredio i zabranu prilaska Saninom domu u Ilfordu, u istočnom Londonu.

Sana se uskoro preudala za Imtiaza Muhammada, rodila mu dvoje djece i zatrudnjela s trećim.

Muhammad je izjavio za Evening Standard da se ubojica skrio u grmlje u njihovom dvorištu prije nego što je napao Sanu pred njezinom djecom. 

"Ne mogu prestati misliti o tome da ju je pogodila strijela namijenjena meni. Možda je htio pogoditi mene. Sva djeca su bila tamo, bilo je strašno", izjavio je. 

 "Bila je divna majka i supruga. Bili smo skupa sedam godina. Srce mi je slomljeno, bili smo nerazdvojni", dodao je.

Sa sobom je imao dva samostrijela, ljepljivu traku, nož, žice, čavle i čekić

Optuženik je rekao policiji da je zapravo htio pogoditi Muhammeda, ali da mu je bivša žena prepriječila put. Porotnicima je ispričao kako je samo htio zaprijetiti Muhammedu jer odgaja njegovu kćer u islamskoj vjeri.

No, tužiteljstvo je tvrdilo kako je njegov izvorni plan bio da ubije svoju bivšu ženu i njenog supruga. Naime, sa sobom je te kobne večeri ponio dva samostrijela, ljepljivu traku, nož, žice, čavle i čekić.