Podijeli članak

Omiljena vojvotkinja Kate Middleton već dugo vremena nije viđena u javnosti. Otkada je početkom mjeseca Kensingtonska palača obznanila da u kraljevsku obitelj stiže novi član, Kate je uglavnom izbjegavala aktivnosti. 

Kao i u dosadašnjim trudnoćama, prolazi kroz rizično razdoblje i ima ozbiljnih problema s mučninama. No sada se ipak oglasila i to vrlo emotivnom porukom.

Ovih dana vojvotkinja Kate Middleton prvi put viđena je u javnosti nakon što se saznalo za njezinu treću trudnoću. Iako u obliku videoobjave kojom se obratila sugrađanima i ostatku svijeta, svi su radosni zato što je ponovno vide.

U videosnimci koja je ovih dana plasirana u javnost u sklopu kampanje 'Nikad nisi premlad za razgovor o mentalnom zdravlju', Kate Middleton poslala je vrlo emotivnu, a istovremeno poučnu poruku.

Naime, vojvotkinja je zaštitno lice Nacionalnog centra za djecu i obitelji Ana Freud, koji je ovih dana krenuo s novim projektom ohrabrivanja djece i odraslih da budu što više otvoreni što se tiče emocija.

U prostoriji okruženoj dječjim igračkama, omiljena članica britanske kraljevske obitelji sjedi u plavom skupocjenom kaputiću koji potpisuje dizajnerska kuća Eponine.

"Poticanje djece da shvate i budu otvoreni o svojim osjećajima može im pružiti vještine za suočavanje s usponima i padovima koji ih u životu tek čekaju. Važno je da naša djeca shvate da su emocije normalna stvar i da nemaju srama pitati nekoga za pomoć", naglašava 34-godišnjakinja u sklopu kampanje kojoj je glavni cilj promicanje svijesti o mentalnom zdravlju u školama.

Kampanja naziva 'Nikada nisi premlad za razgovor o mentalnom zdravlju' ovih dana krenula je u svim školama diljem Velike Britanije.

"Pomaganje djeci da identificiraju probleme koje imaju oni ili njihovi prijatelji prvi je korak prema njihovom rješavanju. A možemo pomoći djeci koja se bore sa svojim osjećajima ili iskustvima, ona će biti sretnija i bolja u školi", nastavlja samouvjereno vojvotkinja te dodaje kako su se uglavnom fokusirali na djecu od 9 do 11 godina.

"Utvrdili smo da su djeca između 9 i 11 godina u najvažnijem životnom periodu, kada se pripremaju za više razrede. Uz roditeljsku podršku zajedno im možemo pomoći u suočavanju s mogućim problemima te stjecanju povjerenja u osobu od koje traže pomoć", zaključila je lijepa Kate.

Budući da je i sama brižna majka četverogodišnjeg princa Georgea koji je prije nekoliko tjedana prvi put sjeo u školske klupe, vojvotkinja se mogla poistovjetiti s tematikom. 

Osim toga, već dugo bavi se temom roditeljstva te sudjeluje u humanitarnim akcijama za samohrane majke. 
 
 

A new video released to shows Kate's Support to Mental Health Campaign by the Anna Freud National Centre for Children and Families. The video was recorded in January during her visit to the centre's Early Years Parenting Unit to learn more about their work with families who have children under five years old. . . "As parents, we all want our children to have the best possible start in life. Encouraging children to understand and be open about their feelings can give them the skills to cope with the ups and downs that life will throw at them as they grow up. It's important that our children understand that emotions are normal, and that they have the confidence to ask for help ifthey are struggling. This is why I am proud to support the You're never too young to talk mental healthcampaign bythe Anna Freud National Centre for Children and Families, which is being rolled out across primary schools this autumn. The campaign's resources are excellent tools to support parents. They demonstrate how we can help children express their feelings, respond appropriately, and prevent small problems from snowballing into bigger ones." . . You can scroll down to see what Kate wore that day on my account, it's not that far