Podijeli članak

Trener omladinaca italijanskog kluba Inviktazuro Massimiliano Riccinini otpušten je poslije pobjede njegove ekipe sa 27:0, jer u klupskom rukovodstvu smatraju kako je postavio loš primjer djeci i pokazao da ne poštuje protivnika.

Mladi tim ekipe Inviktazuro pobijedio je Marinu calcio sa 27:0, a to se nije svidjelo upravi kluba.

- Saznali smo s iznenađenjem i žaljenjem rezultat meča, u kojem je naš  juniorski tim postigao Marini 27 golova. Protivnik se uvijek mora poštovati, a danas se to nije dogodilo. Kao predsjednik, iskreno se ispričavam FK Marina. Prenosim da je naš Upravni odbor jednoglasno odlučio otpustiti Riccinia. Naši treneri moraju imati zadatak obučavati i, prije svega, školovati djecu. To se danas nije dogodilo - istaknuo je predsjednik kluba.

Ubrzo zatim, stiglo je i objašnjenje trenera. 

- Nitko u Inviktazuru nije razmišljao o namjernom ponižavanju ili ismijavanju protivnika. Igrali smo potpuno fer. Juniori su dovoljno stari da razumiju situacije na terenu. Postići 27 golova nije nedostatak poštovanja. Pravi poraz je vidjeti koliko licemjerja, banalnosti i siromaštva uma iziđe bez saznanja o činjenicama - izjavio je trener.