Podijeli članak

Podgoričanin Darko Vujošević utopio se dok je pokušavao da spasi tročlanu obitelj koja je stradala u Skadarskom jezeru kada se prevrnuo čamac, prenosi Nezavisne.com. Tragedija se dogodila ispod manastira Vranjina, na Skadarskom jezeru kada se u nedjelju ujutro prevrnuo čamac, i tom prilikom poginuli su supružnici Jana i Ratko Kumburović i njihova kćerka, kao i Vujošević iz Kuča, koji je pokušao da spasi obitelj.

Kada se čamac prevrnuo Darko se ubrzo domogao obale, ali se vratio u nemirno jezero da pokuša da spasi tročlanu obitelj. Valadislav Dajković, funkcioner Prave Crne Gore, posvetio je Facebook objavu tragično stradalom Podgoričaninu, koji je herojski, u pokušaju da spasi život majke i kćerke koje su se davile u Skadarskom jezeru i sam izgubio život. Objavu Dajkovića prenosimo u cjelosti: "Darko, heroj! Vječna slava Darku Vujoševiću iz Podgorice, koji je danas herojskom smrću pošao u, ne samo vječnu slavu, već i u istinsku legendu.

Darko je, nakon jutrošnje liturgije u manastiru na Vranjini, bio jedan od nastradalih putnika na čamcu koji ih je vraćao na obalu. Već se domogao obale kada je video da se nesretna majka bori sa vodom da spasi kćer. Kažu da je herojski i bez razmišljanja uskočio u hladnu skadarsku vodu, pokušavajući da ih spasi. Nažalost, nije uspjeo. Hladno i talasasto jezero je bilo jače. Kako mi maloprije reče mladi svećenik Miloš Lučić, koji je dobro poznavao heroja Darka: "Skočio je da ih spasi ni ne znajući da ide na onaj svijet. Ipak, znajući njegovu čistu dušu, siguran sam da se sada moli Bogu za sve nas grešne".

Nastradaloj obitelji Kumburović nek je laka crna zemlja, a tebi, Darko, ljudino dostojna podizanja spomenika, vječna slava i hvala!", naveo je on, prenosi "Blic".