Podijeli članak

Na službeno stranici HT Prve HNL objavljene su kazne za 4. kolo koje je odredio disciplinski sudac Alan Klakočer.

Na utakmici Sl. Belupo - Hajduk evidentirana su paljenja pirotehničkih naprava na tribini i bacanje u ograđeni dio igrališta te neprimjereno skandiranje pripadnika navijačke skupine Torcida. Zbog prekršaja iz članka 67. DP-a HNS-a, domaćin utakmice NK Slaven Belupo kažnjen je sa 6.000 kuna, dok je HNK Hajduk zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP-a HNS-a kažnjen ukupnim iznosom od 18.000 kuna. 

"Neprimjereno skandiranje Torcide" koje Klakočer navodi je "Srbe na Vrbe". To se skandiralo uz poruku na transparentu "Dogodine bez Vojvodine", što je odgovor navijačima Partizana koji godinama godišnjicu Oluje obilježavaju porukom "Dogodine u Kninu".

Na utakmici Osijek - Dinamo evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava pripadnika navijačke skupine Kohorta te u sudačkoj nadoknadi ulazak predsjednika kluba iz gledališta u tehnički prostor, čime su počinjeni prekršaji iz članka 67 DP-a HNS-a, zbog čega je NK Osijek kažnjen novčanim iznosom od 10.000 kuna.

Na istoj utakmici u 65. i 75. minuti zabilježeno je neprimjereno skandiranje pripadnika navijačke skupine BBB, čime je počinjen prekršaj iz članka 88. DP-a HNS-a pa je GNK Dinamo također kažnjen novčanim iznosom od 10.000 kuna.

Marin Jakoliš je u debiju za Hajduk dobio crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača laktom u predjelu vrata i glave. Kažnjen je zabranom igranja na dvije utakmice i novčanom kaznom od 5.000 kuna, piše Index.hr