Podijeli članak

Steven Bagley (16) i Lillie Dodd (16) iz Colwyna u Sjevernom Walesu, oboje imaju poremećaje iz spektra autizma, a zajedno su otkako su se prošle godine upoznali u školi. Nakon karantene su se zaručili

Steven Bagley (16) i Lillie Dodd (16) tijekom karantene nisu se mogli vidjeti šest mjeseci, ali kontakt su održavali video pozivima. Kada su se ponovno vidjeli nakon šest mjeseci, Steven je klekao na jedno koljeno i pitao Lillie hoće li se udati za njega.

Lillie, koja pati od dijabetesa tipa 1 i rijetkog genetskog stanja koje ograničava njezino fizičko kretanje, odmah je rekla 'DA' Stevenu, koji ima ADHD.

Apsolutno se obožavaju. Jako su zaljubljeni, u svom malom svijetu, i vole provoditi vrijeme zajedno. Za vrijeme karantene jedno drugome su jako nedostajali - ispričala je Lillieina majka, Emma Dodd (51).

Dodd je rekla da se smatra kako je Lillie jedina osoba u Velikoj Britaniji s njenim točnim stanjem, kromosomskom nepravilnosti koja je toliko rijetka da čak nema ni ime.
 


Ljudi obično imaju 46 kromosoma, pri čemu svaka stanica obično sadrži 23 para. Međutim, Lillie, koja također ima poteškoća s učenjem koje je povezano s njenim stanjem, ima tri kopije kromosoma broj 19, a ne dvije.

Fizički utjecaj abnormalnosti znači da ne može stvoriti suze i ima poteškoće u hodanju. Također, ima pretjerano aktivan mjehur jer mišići ne rade pravilno, što znači da mora nositi kateter.

Ona i Steven upoznali su se u veljači 2019. u školi za posebne potrebe i od tada su zajedno, prenosi Daily Mail