Podijeli članak

Pizza je omiljeno jelo mnogih ljudi i teško je zamisliti život bez nje! Međutim, nemamo uvijek kod kuće tijesto za pizzu ili nemamo vremena ili volje da ga spravimo. Puno brže (i zdravije!) su ove malokalorične mini-pizze.

Baza su pečene ploške tikvice, a na njih idu rajčice, mozzarella i mini papričice. Nakon kratkog pečenja u pećnici imat ćeš ukusno jelo na stolu – koje nije teško za želudac, a superukusno je.

Sastojci

• 1 tikvica
• maslinovo ulje
• oko 5 žlica pasiranih rajčica (ili gotovi umak za pizzu iz staklenke)
• oko 5 žlica naribane mozzarelle (aromatičnije je s naribanim cheddarom)
• 3 žlice mini papričica
• sušeni origano za ukrašavanje

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva.

2. Nareži tikvice na ploške, stavi na papir za pečenje pa premaži maslinovim uljem. Peci oko 5 minuta, prenosi miss7hr. 

3. Izvadi tikvice iz pećnice te polako raspodijeli sloj pasiranih rajčica ili umaka za pizzu s pomoću žlice po ploškama. Potom stavi na to malo naribane mozzarelle i nasitno nasjeckanih papričica.

4. Po mini pizzama pospi origano.

5. Peci sve još 5 do 10 minuta dok se sir ne rastopi. 

Savjet: nemaš tikvica kod kuće? Recept funkcionira i ako zamijeniš tikvice ploškama patlidžana. A umjesto mini papričica na pizze možeš staviti i mini salame ili kockice šunke.