Podijeli članak

Košarkaši HKK Zrinjski u prošlom su kolu košarkaškog prvenstva bili slobodni.

Prije toga mostarski košarkaši koji su za sada najugodnije iznenađenje prvenstva u sjajnoj su utakmici u dvorani na Bijelom Brijegu porazili HKK Široki.

Bilo je upitno kako će Mostarci odigrati taj susret nakon pomalo šokantnog odlaska s klupe Nevena Nikolića nakon poraza od Bosne, no njegov dotadašnji pomoćnik Ivica Petrić od početka do kraja je sjajno vodio tim koji je nakon neočekivane drame (Plemići su imali veliko vodstvo) zabilježio veliku pobjedu nad velikim rivalom.

U međuvremenu je trenersku poziciju u Zrinjskom preuzeo crnogorski stručnjak Zoran Glomazić koji je mostarski klub vodio u periodu od 2012. do 2015. godine a u subotu će preklanjski prvaci gostovati u Donjem Vakufu kod neugodne momčadi Proma.

Subotnju utakmicu i gostovanje Promu najavio je kapetan tima Tihomir Vranješ:

"Očekuje nas jako teška utakmica, protiv ekipe koja na domaćem terenu igra odlično. Pokazali su u zadnje 2-3 utakmice da su dobra klapa, da su podigli svoju formu, bez obzira što rezultat možda izostaje. Vidljiv je pomak u igri u odnosu na početak sezone, ali mi u svaku utakmicu ulazimo sa 120 posto. Nadamo se da ćemo kao i u prvom dijelu sezone, krenut u jedan dobar niz pobjeda, tako da se nadamo pobjedi u Vakufu. Hvala Bogu nemamo povrijedjenih igrača, svi smo zdravi, od početka sezone jos nismo imali nijednog povrijedjenog igrača, nadajmo se da ce nas zdravlje isto tako poslužiti i do kraja sezone. Što se tiče novog trenera, neki ga znaju od prije, većina ga tek sad upoznaje, ali sve u svemu, zadovoljni smo načinom rada, pristupom treningu, vidi se iskustvo i znanje koje posjeduje i sigurno će nam svima puno pomoći", istaknuo je Vranješ. 

AU: B.B.