Podijeli članak

U  ATV duelu “Apostrof izbori 2014″ snage su odmjerili kandidati za predsjednika RS na narednim općim izborima. Milorad Dodik ispred koalicije SNSD-DNS-SP i Ognjen Tadić – ispred Saveza za promjene.

Sudionici ATV duela sučelili su mišljenja o poziciji RS, ekonomiji i socijalnoj politici, te borbi protiv kriminala i korupcije. Domaćin u studiju bio je voditelj Vedran Škoro.
 
Prva tema emisije “Pozicija RS” izazvala je burnu raspravu između predsjedničkih kandidata u studiju ATV. Kandidati se najmanje drže teme, pale su međusobne optužbe o tome ko je sudjelovao u stvaranju RS. Milorad Dodik tvrdi da je pozicija RS pod vlašću SNSD-a neupitna da su plaće, mirovine uvećane 100 posto u odnosu na prethodni period.
Milorad Dodik ističe da priča o podršci milijun ljudi, koju plasira Ognjen Tadić nema nikakve veze, i da će se to najbolje vidjeti na izborima u nedjelju.
 
Ognjen Tadić je istakao da je sudjelovao kao borac u stvaranju RS, dok je Milorad Dodik u tom periodu krijumčario cigarete.  Pogledajte cijeli TV duel.