Podijeli članak

Direktor „Autocesta" Adnan Terzić poslao je krajem kolovoza Parlamentarnoj skupštini BiH dopis u kojem navodi da je trenutno blokirano 635 milijuna KM za gradnju 35 kilometara autoputa na Koridoru 5C u Federaciji BiH.

Terzić je pismo poslao jer bez suglasnosti Parlamentarne skupštine BiH, koja već duže ne zasjeda, ni ugovori o zajmu ne mogu biti ratificirani, a krediti operativni.

On je potvrdio za "Avaz" da je poslao pismo na adrese oba doma Parlamenta BiH. Ističe da će neodržavanje sjednica usložniti poslovanje „Autocesta", ali radovi neće biti zaustavljeni.

- Mi možemo financirati dionice iz vlastitih sredstava, ali ugovori ne mogu biti ratificirani - rekao je Terzić.

Direktor „Autocesta" naglasio je da je Predsjedništvo BiH uradilo svoj dio posla i ove ugovore poslalo Parlamentu, koji mjesecima ne zasjeda, prenosi Fena.

On je u izjavi za "Avaz" podsjetio da je BiH potpisala niz međunarodnih ugovora, i to za financiranje poddionice Vranduk - Ponirak u vrijednosti od 49 milijuna eura, zatim za dionice Paprikuša - Nemila, poddionice tunel Ivan te poddionice Mostar jug - tunel Kvanj, ukupne vrijednosti 180 milijuna eura.