Podijeli članak

Sve se češće spominje Mario Mandžukić u kontekstu povratka na europsko tlo iz Al-Duhaila, a osim Fenerbahčea i još nekolicine turskih klubova, jako je navodno zainteresiran i jedan talijanski klub...

Loša forma u kombinaciji s drugačijim pristupom nogometu na Bliskom istoku, ali i pojava globalne pandemije, onemogućili su daljnju eksploziju popularnog Super Marija, pa je povratak u Europu itekako izgledan scenarij za Hrvata.

U lovu je talijanski drugoligaš - Benevento.

"Nisu zadovoljni Loic Remyjem, igračem koji je došao iz Lillea, pa sportski direktor razmišlja o angažmanu Marija Mandžukića", piše Areanapoli.

"Hrvatski napadač voli Filippa Inzaghija (trener Beneventa), a koji traži jednog takvog napadača u svojoj momčadi", dodaju.

Za Mandžukića je, tvrde, već osigurano 3,5 milijuna eura, a isti je to iznos koji je predložen za eventualni angažman Andre Schürrlea koji je trenutačno na posudbi iz Borussije Dortmund u moskovskom Spartaku.

Mario Mandžukić odigrao je pet prvenstvenih utakmica za Al-Duhail i još uvijek čeka na premijerni gol u tamošnjoj ligi. Prije toga četiri sezone je odigrao za Juventus u kojem je zabio 30 golova u Serie A.

Benevento se redefinirao, vodi ih legendarni Pippo Inzaghi, kapetan im je ikona talijanske lige Christian Maggio, posljednji put su izgubili 26. listopada prošle godine... 

“Predsjednik je htio dovesti Ibrahimovića i Mandžukića prije nego što je hrvatski napadač otišao u Katar. Međutim, ubrzo se morao pomiriti sa stvarnošću”, rekao je sportski direktor Pasquale Foggia, isto jedna od ikona talijanskog nogometa.

Imaju velike planove i ne misli samo stati na "gaženju" u Serie B, a Super Mario mogao bi biti veliko pojačanje.