Podijeli članak

Na 8. otvorenom europskom klupskom prvenstvu u taekwondou, koje se održano u Zagrebu, bh. natjecatelji osvojili su 15 medalja.

Bosnu i Hercegovinu je na ovom natjecanju predstavljalo 28 natjecatelja iz devet klubova, a najbolje rezultate u kategoriji kadeta i juniora ostvarili su Ada Avdagić iz Taekwondo kluba Sarajevo koja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniora -42 kg te Fahrudin Adilović iz ekipe Bosna Visoko koji se okitio zlatom u kategoriji kadeta – 57kg, priopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.

Bronzane medalje osvojile su kadetkinje ekipe Brčko, Milica Vasić u kategoriji -37kg i Jelena Vasić u kategoriji -45kg, te juniori Njegoš Pantić iz ekipe Jopa, kategorija -51kg, i Nadina Mehmedović iz Taekwondo akademije Tešanj u kategoriji juniora -63kg.

U kategoriji seniora odličan rezultat ostvarila je ekipa Taekwondo klub Novi Grad s ukupno šest medalja, od čega četiri zlatne.

Prva mjesta osvojili su Nedžad Husić (-68 kg), Jusuf Ali Rašidagić (-80 kg), Džejla Makaš (-49kg), Katarina Kraišnik (-53kg), srebrenu medalju osvojio je Sadmir Habibović (-63kg), dok je brončani bio Timur Subašić (-74kg).

Trener ekipe Novi Grad Haris Husić nije krio zadovoljstvo rezultatima njegove ekipe.

- Osjećaj je fenomenalan. Jedan klub iz države koja nema previše sluha za sport da napravi ovakav rezultat. Iskreno, najveći problem imali smo u samom dolasku na turnir, zbog procedura i protokola u vezi s Covidom na samom natjecanju. Sve ostalo išlo je ok. Kada se radi jako rezultat dođe kao šlag na tortu. Čestitam mojim šampionima, kao i ostalim natjecateljima koji su napravili sjajne rezultate - kazao je Husić. 

Dodao je da je posebno sretan što su natjecatelji TKD Novi Grad uspjeli da osvoje pehar za najbolji tim u konkurenciji mlađih seniora, ta da tako nešto teško može da dostigne neki klub u državi.

Član ekipe Mladosti Erol Nući osvojio je zlatnu medalju u kategoriji seniora -87kg, dok je srebro osvojila njegova klupska kolegica Dora Marušić u kategoriji seniora -73kg. Srebrna je bila i Ivana Šarenac u konkurenciji seniora, kategorija -67kg iz ekipe Brčko.

Ovo je prvo veliko natjecanje u taekwondou nakon početka pandemije.

Iz Taekwondo saveza BiH  podsjećaju da će Bosna i Hercegovina, točnije grad Sarajevo biti domaćin Europskog prvenstva za seniore u olimpijskim kategorijama te Europskog prvenstva za kadete od 10. do 13. prosinca ove godine.