Podijeli članak

Tagovi

Danas je otvoreno svijetsko prventstvo u ragbiju koje će se održavati u Japanu. Prvenstvo su otvorili Japan i Rusija gdje je Japan savladao Rusiju sa rezultatom od 30:10. Igrač utakmice je bio Kotaro Matsushima koji je usipo ostvariti 3 polaganja za tim Japana.
 
Inače, svijetsko prvenstvo u ragbiju se igra od 1987. godine gdje su domaćinstvo svijetskog prvenstva podijelili Novi Zeland i Australija. Ovo je deveto po redu svijetsko u ragbiju i igra se svako četiri godine.

Pobijednik osvaja tzv. trofej Webb Ellis-a koji je nazvan po Webb Ellis-u i popularnoj legendi o njemu koja kaže da je izumio ragbi tako što je na nogometnoj utakmici uzeo loptu u ruke i počeo trčati sa njom po terenu. Svijetsko prvenstvo u ragbiju je treće najgledanije prvenstvo u svijetu.

Najviše osvojenih prvenstava ima Novi Zeland sa 3 osvojena prvenstva, prate ih Australija i Južna Afrika sa po 2 osvojena prvenstva, dok Engleska ima osvojeno jedno prvenstvo. 
 
Na svijetskom se natječe 20 timova koji su podjeljeni u 4 grupe. Na ovom svijetskom nastupaju: Argentina, Australija, Kanada, Engleska, Fidži, Francuska, Gruzija, Irska, Italija, Japan, Namibija, Novi Zeland, Rusija, Samoa, Škotska, Južna Afrika, Tonga, Urugvaj, SAD i Wales. 
 
Raspored za ovotjedne utakmice su: 
Subota 21. 09.:
- Australija – Fidži (06:45h)
- Francuska – Argentina (09:15h)
- Novi Zeland – Južna Afrika (11:45h)
Nedjelja 22. 09.:
- Italija – Namibija (07:15h)
- Irska – Škotska (09:45h)
- Engleska – Tonga (11:15h)
Ponedjeljak 23. 09.:
- Wales – Gruzija (12:15h)
 
Sve utakmice možete pratiti na Sport Klub kanalima ili u pub-u Mali Puž u naznačenim terminima.