Podijeli članak

Ispala kosa, dva nokta - posljedica je to višemjesečne borbe Tajane Jakić s koronavirusom.

'Portirka je pomogla suprugu da me uopće stave u kolica i nekako do odjela dovezu. Zadnje čega se sjećam je glas liječnice koja je rekla odmah je uspavajte i ja sam završila na respiratoru', opisuje za Dnevnik HRT-a situaciju Tajana Jakić iz Zagreba.

Respiratoru koji je, kako kaže, prilika za novi život. Na tim je "plućima" disala 45 dana.

'Doslovno sam ostala u šoku, nisam mogla vjerovati da je toliko vremena prošlo. Ničeg se ne sjećam, apsolutno, nego samo onog trenutka kad su me probudili i to je navodno bilo treći put kad su skinuli s respiratora. Tri puta su me i oživljavali, došlo je do zatajenja bubrega, pa sam trebala i dijalizu, u međuvremenu promjene kompletne krvi', objasnila je što je sve preživjela.

Kašalj je još jedna posljedica preboljelog Covida-19. Ovo ne bi mogla bez cijelog tima zdravstvenih djelatnika koji su se bezuvjetno brinuli o njoj.

'Ne možete vjerovati da netko toliko skrbi o nekome tko nije njegov. Mislim da toliko majka o djetetu ne skrbi koliko se oni tamo daju', kaže Tajana Jakić hvaleći osoblje.

Dali su sve od sebe i njezini najmiliji koji su se trudili ostati jaki i biti podrška. 'Oni su stajali ispod prozora, bilo je to proljetno vrijeme, u biti sam ih čula, oni su viknuli odozdola "tu smo, samo da znaš".

Uz nju su i dalje pa je i oporavak lakši. Svaki dan pomalo vježba kako bi povratila snagu. Ima i poruku. 'Trebaju se nositi maske kao minimalno osiguranje, ajmo to tako nazvati. Jer posljedice zaista mogu biti ružne. Ja sam vidjela tamo i mlade i stare', rekla je o boravku u bolnici.