Podijeli članak

Nakon velike pobjede rukometaša BiH protiv Švicarske i plasmana u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. u Njemačkoj i Danskoj igrači i trener Šuman nisu krili radost, ali je mrlju na blistavu pobjedu bacila je administrativna greška zbog koje su Švicarci najavili žalbu. 

Navodno, u zapisniku nije bilo Tomislava Nuića, a bio je na klupi i dao je jedan gol.

- Ova četiri boda protiv Švicarske donijela je naša obrana. Momcima hvala na igri i borbenosti. Zaslužili su sve pohvale, ali bih ujedno volio da se oko rukometne reprezentacije stvori povoljniji ambijent - rekao je Šuman na konferenciji za novinare.

Nije želio komentirati problem oko Nuića.

- Još ne znam kako se to dogodilo i nadati se da to neće utjecati na naš plasman u baraž. Švicarci imaju pravo na žalbu, ali ja ne bih da kvarim ovaj osjećaj nakon pobjede u Mejdanu - naglasio je izbornik.

Prema pravilniku EHF-a, ako se ispostavi da Nuić nije bio u zapisniku, te se smatra materijalnom povredom pravila.

To može rezultirati poništavanjem utakmice i delegiranju rezultata 10:0 u korist Švicaraca, ili eventualno ponovno odigravanje susreta.
 

Kapetan Mirsad Terzić zahvalio se "najboljoj publici na svijetu".

- Zasluženo idemo u baraž. Ova ekipa u svim segmentima može više i bolje. Do ljeta ima vremena da sve poboljšamo - rekao je Terzić.

Vladimir Vranješ je istaknuo sjajnu igru reprezentacije u prvom poluvremenu.

- U drugom smo imali jednu "crnu upu", ali uz podršku fantastičnih navijača vratili smo se na pravi put i pobijedili - kazao je Vranješ.

Srđan Predragović je pun dojmova o atmosferi u Mejdanu.

- Hvala svima koji su bili uz nas. Baza naše pobjede bila je obrana - smatra Predragović.

Najbolji akter utakmice Benjamin Burić također je zahvalio publici u Mejdanu na velikoj podršci.

- Zaslužili smo plasman u baraž, ali i da odemo na Svjetsko prvenstvo. Dobra smo klapa i želja da se plasiramo na SP vukla nas je tijekom ovih kvalifikacija - zaključio je Burić, koji je tijekom utakmice upisao nevjerojatnih 20 obrana.